amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Tuesday, December 27, 2011

Aizat Patah Jari

Cuti Krismas lepas my family spent holiday kat hospital. Aizat masuk hospital sebab patah jari. Dia accident masa praktis bawa motor kat rumah. Accident langgar pagar rumah. Hihi. Tak sangke sampai boleh patah tangan. Aizat... Aizat...

Aizat masuk hospital KPJ Ipoh Specialist Centre.

Sampai masuk hospital Aizat belajar naik moto nyer pasal.

Mak dan Aizat.

Tangan Aizat before operate.

Skru-skru yang bakal kekal dalam tangan Aizat.

Sekarang dia tengah recovery kat rumah. Satu malam je dia kat hospital. Next week sepatutnya dia kena gi PLKN. Tapi keadaan tangna dah macam tu maybe dia akan mintak excuse. Tak tahu la dapat ke tak excuse tu. Baru ingat leh lar Aizat de chance kurus kalau masuk PLKN. Leh plak accident tetibe. Malang tidak berbau.

Tahun baru dah nak dekat. Sekolah dah nak bukak. Semua dengan azam baru.

Friday, December 16, 2011

Ayam Sos Thai

Masakan ni rasa ala-ala masak sos cuma lebih pedas (sebab ada cili padi) dan lebih rasa thai food (sebab ada daun limau purut)

Bahan-bahan:

7 ketul ayam (lumur dengan kunyit dan garam, gorengkan)
8 biji cili padi*
2 ulas bawang putih* (tumbuk bahan *)
1 biji bawang besar (dimayang)
1 helai daun limau purut (ada orang guna daun kunyit yang dihiris halus)
1/2 cawan sos cili
Sedikit Air
Minyak masak
Garam
Gula

Cara-cara:

  1. Tumis bahan yang telah ditumbuk. Masukkan sos cili. Biar sampai naik minyak.
  2. Masukkan air, bawang besar dan daun limau purut.
  3. Masukkan ayam, garam dan gula.
  4. Biar agak kering. Tutup api. Sedia untuk dihidang.

Sumber: Google.

Wednesday, December 7, 2011

Sedang mencuba

Hari ni I cuba buat sampel baru. Hopefully esok dah boleh campur dan cast. Ada rezeki sekiranya dapat nilai yang mencukupi, dapat lah I teruskan dengan senang hati. Walau apa pun, keputusannya akan dapat paling awal pun minggu depan. I'm trying my best to reduce the time consumed.

Jumaat pagi ni dah nak bertolak ke Singapura. Nasib baik 3 hari 2 malam je. Dah tersangat banyak cuti I ambik. Apa pun I puas hati dan bersyukur kerana mendapat peluang yang tak semua orang dapat.

Banyak dugaan dalam hidup ni. Resepi kejayaan dan ketenangan hati ialah sabar. InsyaAllah dengan bersabar, tiada pihak yang akan bersedih.



Happy always. :)

Tuesday, December 6, 2011

Confidence

Jujur sejujur jujurnya. I need boost of confidence to start balik research saya. (*_*)


La~la~la~ Redah saja.

Saturday, November 26, 2011

First Trip ke Sabah

InsyaAllah petang ni I akan terbang ke Sabah. First time pergi ke Sabah. Yang menghandle projek besar-besaran ni my domo and Emi's lovey. Diorang la beria nak bercuti kat sana. Sampai sana Abang Lan and his family akan sambut kitorang. I tak kenal pun Abang Lan tu. Member diorang. Excited and wondering ape aktiviti diorang dah plan ngan Abang Lan kat sana. Dah la holiday sampai 6 hari. Entah ape entah nak wat sampai seminggu. Macam banyak je plannye. Entah nak daki gunung ke, redah hutan ke, berenang seberang laut ke, menjala ikan ke. Mana-mana la. 

Yang pastinye mak I dah book mintak belikan beg galas untuk dia letak telekung. Siap demand lagi...nak beg berbatu-batu manik tapi tak berkilat sangat....lebih kurang ar. Ade kot banyak kat sana. Jadi la birthday present tuk dia. (Kecian mak demam kat umah ;( )

My luggage. Kecik tapi berat. I main bubuh je baju selagi muat. Boarding pass pun dah ada...so tak yah check in kat kaunter.

Flight kul 6 petang ni. Kena bertolak before 5. Packing rasanya dah complete. So sekarang just waiting while the clock ticking.

Mak kate jangan ingke (leka) sangat. Seronok-seronok pun jangan lupa solat. ;D

Bercuti Sakan!

Dah sangat lama I tak update. Banyak benda nak cerita sebenarnya. I sekarang tengah menghabiskan plan-plan holiday yang dah dirancang awal tahun dulu. Isnin sampai rabu lepas I gi Langkawi sebab ada conference kat sana. InsyaAllah esok I akan bercuti di Sabah. Kali ni agak lama sebab duduk rumah member...6 hari! hehe. And then, 9 hb Disember pulak I akan bercuti di Singapura...Singapura ni sebab member I yang belajar kat sana dah lama dah ajak.

So jauhlah kaki ni melangkah untuk sebulan ni. Tak sempat beg traveling nak kosong, dah isi baju tuk packing seterusnya. Back to back.

Bajet usah kata la. Nasib baik dah kumpul duit dari awal semester dulu. Dapat la beli souvenir tuk family and friends. Semua lokasi I pergi tu adalah first time bagi I. Sangat adventurous. Tahun ni saja dah bape kali naik flight. Banyak pengalaman dapat ditimba.

However, at the same time. I agak risau dengan research I. :(
Problem? A little bit. Bulan 12 ni I kena pulun habis to make sure that I'll finish my master without extending.

Schedule I tuk this month. Birthday mak 24th Nov. :D

So sekarang honestly I serabut dan risau. Hopefully after I balik dari Sabah nanti, before pergi Singapura, I dapat selesaikan sedikit masalah research I ni. Thanks to my dearest friend, abc yang sentiasa memberi sokongan dan pertolongan bila I dah sesat.


Tanpa dia I kompem panik dan serabut entah ke mana. ;)

Selamat maju jaya semua and selamat bercuti to all budak-budak sekolah di luar sana :D

Saturday, November 19, 2011

Sanggupkah

Sanggupkah


Sanggupkah
Menunggu diri ini.
Yang sering memberi beribu alasan
Bukan diri tak mahu
Tapi..
Terlalu banyak harapan yang dipikul..
Kadang-kala rebah
Dahagakan kata-kata semangat
Agar diri terus bangun
Meneruskannya
Supaya suatu hari nanti
Impian yang dicipta
Dapat dicapai
Harap dia mengerti
Mengapa saya begini
Sabar menjadi pegangan
Sanggupkah awak ;(

Saya sering terlalu memikirkan suatu perkara sampaikan benda yang simple jadi rumit.

Idea

When a girl keeps on coming back to the man she loved even though he treats her bad, not because she's dumb. But because she believes that someday that man would change. 

Macam kenal.

Monday, November 14, 2011

Selamat Berusaha!

Satu Malaysia pasti tahu adik-adik kita sedang menduduki SPM mulai hari ini. Inilah titik penentuan arah kerjaya mereka di masa hadapan. Semoga mereka dapat menjawab soalan dengan baik. Selamat berusaha kepada mereka!

Tu dia. Gambar Aizat I curi kat fb dia.

Adik bongsu saya, Muhammad Aizat Mahmud ambil SPM hari ni. Saya doakan dia mendapat keputusan cemerlang dan dapat mencapai impian beliau. InsyaAllah.

Chaiyok adik!

Sunday, November 13, 2011

Anak Buah Si Fotogenik

Kamera hanset ni dah penuh gambar dia je. Mana tak nyer, beria dia suruh keluarkan hanset ambil gambar dia. Fotogenik rupanya anak buah I ni.

Anak buah I yang sangat fotogenik.

Dari mana dia dapat sifat tu ye.

Friday, November 11, 2011

Puding Tauhu

Raya haji lepas I sempat buat puding tauhu for the first time. Resepi I dapat daripada internet. Nama je puding tauhu, padahal tak gunakan tauhu sikit pun. Agak manis, ikut sukatan gula yang digunakan.

Bahan-bahan:

1/2 peket agar-agar strip (rendam dan toskan)
1 1/2 liter air
1 cwn santan
1 tin susu pekat
1 tin susu cair
4 tbs gula
2 helai daun pandan (simpulkan)

Bahan untuk kuah:

1 tin laici (guna air laici sekali, buah laici disiat-siat kecil)
2 tin air (guna tin laici sebagai penyukat tin)
8 tbs gula (terpulang mengikut manis yang diinginkan..lagi kurang lagi bagus. Jaga kesihatan ek ;) )

Cara-cara memasak:
  • Buat kuah terlebih dahulu. Masakkan dalam periuk hingga mendidih semua bahan membuat kuah. Rasa manisnya mengikut citarasa. Kemudian tutup api dan biarkan ia sejuk. Simpan kuah dalam peti ais.
Itu laici ok. Bukan udang.
  • Buat tauhu pula, masak agar-agar hingga mendidih dan larut. Masukkan gula dan daun pandan.
  • Satukan santan, susu cair dan susu pekat ke dalam sebuah mangkuk dan kacau hingga sebati.
Kacau slow-slow je. Tak yah bersungguh sampai kembang pulak.
  • Masukkan adunan susu tadi ke dalam periuk berisi agar-agar tadi. Masak hingga mendidih sambil dikacau. Apabila sudah mendidih, cepat-cepat tutup api bagi mengelakkan santan pecah minyak.
Hmm..muat-muat je periuk.
  • Biarkan sampai suam-suam kuku (untuk mendapatkan permukaan puding yang cantik) dan tuangkan ke dalam loyang (jangan lupa tapis).
Sementara tunggu sejuk boleh la buat kerja lain sikit. Baca quran ke, solat sunat ke. Hihi.
  • Biarkan sejuk. Masukkan ke dalam peti ais.
  • Hidangkan tauhu dengan kuah laici dituang ke atasnya.
Puding tauhu sedia untuk dihidang.

Ngap! Habis dimakan oleh Insyirah yang baru bangun tidur sampai tompah-tompah. Ish3...



Boleh tuang terus dalam bekas-bekas kecil. Bagi bekal kat orang..Aizat satu..Akak satu..eh. Akak dua la sebab ade Insyirah yang gila benda manis.

Puding tinggal separuh kena curik oleh orang-orang yang bukak peti ais.


I wat kuah laici tu agak tawar (kurang gula)...sebab mak yang suruh. Demi kesihatan dia kan. Nasib baik I pun tak suka manis-manis sangat. But, I sangat suka benda berlemak. Uish3~

Mak Chor selalu advice sambil masak rajin-rajin bibir berselawat. Kita kan masak untuk orang tersayang.

Friday, November 4, 2011

Cream Baby Yang Comel

Sedang kami serumah jalan-jalan kat dalam Carrefour. Tetibe jumpa satu barang menarik.


Betul-betul menggunakan bahasa kita.hihi.

Kelakar dan comel pulak krim baby nih.

Petang ni nak balik kampung dah. Naik bas saja. Lame la tak online nanti. Selamat Hari Raya Haji semua!

Thursday, November 3, 2011

Patut Beli Apa di Langkawi?

I nak plan shopping ni.
Apa yang patut dibeli di Langkawi. Well, either than chocolate DAIM.
My mom siap order set pinggan mangkuk. Huh. Macam mana nak bawa naik flight pun tak tahu. Rancang je pun.hehe.

Kurang dari sebulan lagi untuk conference SKAM di Langkawi. I akan membentangkan paper I. Tu adalah conference pertama I. Berdebar and excited pun ade.

Kena waktu petang pulak. Mesti ngantuk sume orang time ni. Entah diorang dengar ke tak I present nanti.

Nasib baik giliran I kena kat first day. So second and third day I boleh ronggeng-ronggeng around Langkawi. Yeah! 
I present after supervisor I present. Err..gerun jugak dapat room sekali dengan dia. Harap-harap I dapat present dengan lancar. InsyaAllah.

Barang ape ek yang murah dan berbaloi beli kat Langkawi?

Wednesday, November 2, 2011

Need to Buy Groceries yang Gah

Bukan main lagi list of groceries to buy yang housemates I ni senaraikan.

Dah lama kitorang tak shopping barang dapur.

'Camera DSLR' pun termasuk dalam barang dapur pulak.haha.
Dah lama gak kitorang mengidam Magnum Classic. Takde can nak gi kedai beli sekarang ni.

Pembelian ditangguh lepas raya haji. Semua orang balik kampung la.

Tuesday, November 1, 2011

Girls Day Out Noodle Station

'Girls Out'.


Da~ so gediks.

Sabtu lepas kitorang perabiskan duit makan tengah hari kat Noodle Station. Saja nak try adventure sikit (main cause: sebab malas nak masak kat umah).

I bukan peminat noodles sangat. So I layan je la.

Usually kalau kedai-kedai makanan emas (a.k.a. mahal) ni I akan pilih menu yang de 'thumbs up' or recommended menu la. Takut pilih sendiri kang tak sedap..pastu sepanjang makan mula la kate tak berbaloi la...rugi duit la...baik makan kat kedai bese la..dan lain-lain lagi la mulut berbicara.

Fried noodle and roasted chicken.
Not bad menu yang I order ni. Although mee dia I rase masak maggie kat rumah pun boleh jadi. Ayam roasted tu I suke.

Ni air Emi order. Sodap gak!

Tada~ Milk strawberry. Ni air yang I order. Rasa cam minum ais krim.

Harga air lebih mahal dari makanan owkey. Nasib baik sedap. Sangat kaww!

Moral of the day: Makan kat restoran mahal ni kena bersedialah, sama ada anda akan sangat kecewa atau sangat puas hati.

Terliur tak tengok air-air tu.hihi.

Thursday, October 27, 2011

Jangan Berhenti Berdoa

Kak ana, susahnya nak buat keputusan untuk masa depan.

Biasa la tu Zai. Kita tak tahu takdir kita yang telah ditetapkan. Tuhan je yang tahu.

(pandang ke langit)
Ohh Kak Ana, banyaknya permainan hidup ni.

Tu la orang cakap hidup ni macam satu permainan. Macam-macam ujian disediakan untuk kita. Soal hati sangat kuat. Doa kepada tuhan. InsyaAllah Dia akan menunjukkan jalan kepada kita. Bila kita betul2 kebuntuan InsyaAllah tanpa kita sedari Dia tunjuk jalan untuk kita.
(vroommm...vrooommm...)
Ha..dah sampai pun. Bunyi kete kuat tu dia le tu. Takde orang len dah.

To...yo...ta...(terbaca nama brand kete tu)

Perli ey. Jangan naik.hahaha. (sensitip sebab kete lame)

Bukan la Kak Ana. Saya kagum. Dia masih student lagi dah dapat beli kereta semata-mata untuk kesenangan wife dia yang tersayang. Hebat la husband Kak Ana! (sambil tunjuk thumbs up)

Hihihi. (senyum bahagia)

Kak Ana dan Abang Kidr, pasangan suami isteri diijabkabul pada bulan lepas. Masing-masing masih berjuang melanjutkan pelajaran. Saya doakan mereka bahagia dunia akhirat dan berkekalan hingga ke akhir hayat.

Mak pesan jangan berhenti berdoa.

Sunday, October 23, 2011

Kecantikan Lelaki dan Kegagahan Wanita

Kecantikan Lelaki

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik,adalah:-
  1. Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
  2. Lelaki yang sedia menerima segala teguran
  3. Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun
  4. Lelaki yang tenang dan lapang dada
  5. Lelaki yang baik sangka
  6. Lelaki yang tak pernah putus asa Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. 
Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

Kegagahan Wanita

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan,tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah,adalah:-

  1. Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
  2. Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
  3. Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
  4. Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman.
Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.
Source: Islam- The Way of Life



Mengingatkan kepada diri sendiri. Wah. Wah.

Friday, October 21, 2011

Sama-sama

Kuterima kan dirimu. Kuharap kau pun begitu. 
Sama-sama.


Doakan ketenangan hati.

Thursday, October 20, 2011

Nak!

Ok. Tiba-tiba mengidam phone ni.
Member punye. Kuih keria (kat belakang) labmate belanje.

atau ini mungkin

LG Lollipop

Nak! Nak! La~la~la~
Tapi,


Pikir...



Pikir..


Tak yah ar

Bak kata Una (my sis). "Awa hidup pakai duit rakyat.haha."
SO true. Scholar kan. Kena la sedar diri sikit. (*o*) Kat kubur nanti kena soal der. Takut2..

I tend to judge a book by its cover. Hehe. So unfortunate.

Wednesday, October 19, 2011

Virus Attack Yahoo Messenger.

Hati-hati kawan-kawan. Yahoo Messenger (YM) pun dah ada serangan virus seperti Facebook Chat.

Terkejut I bila masa plak member I pandai bebenor chatting english.haha.

Memang tak caya la I. Tak pernah-pernah member I sorang ni nak chat dalam bahasa omputeh. Kagum sekejap.haha.

Dia akan bagi link. So janganlah rajin sangat klik link tu sebab maybe link tu akan masukkan virus dalam komputer kesayangan anda.

Virus di mana-mana. Jangan badan kita kena virus sudah. Stay healthy everyone! 

Tuesday, October 18, 2011

Fadhilat Surah Al-Mulk

Inginku kongsi bersama.


Daripada : Tn Haji Ismail Bin Haji Ahmad
Pengarah Urusan HPA Industries Sdn. Bhd.


Fadhilat Surah Al-Mulk:

1. Surah Al-Mulk mempunyai kelebihan yang besar bagi orang yang membacanya, Ia di namakan juga surah (yang memelihara) dan juga (yang menyelamatkan), kerana Surah Ini dapat memelihara orang yang membacanya dan mengamalkannya dari seksaan kubur.

Nabi s.a.w bersabda:” Ia(Al-Mulk) adalah surah yang menghalang dan juga surah yang menyelamatkan, iaitu menyelamatkan dari seksa kubu.r (Hadis Riwayat At-Tirmizi)

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a: Bahawasanya Rasulullah s.a.w telah bersabda, maksudnya : “Ada satu surah dari kitab Allah hanya mengandungi 30 ayat, dapat memberi syafaat kepada orang nanti pada hari kiamat. Dikeluarkannya orang itu dari neraka dan di masukkannya ke dalam syurga. Ketahuilah ia adalah surah Tabarak-al-ladhi (Al-Mulk)

2. Diriwayatkan daripada Ibnu Syihab: Surah ini (Al-Mulk) dinamakan juga al-Mujadilah kerana Dia mendebat dengan Malaikat di dalam kubur bagi pihak yang membacaNYya.

3. Diriwayatkan daripada Abdullah Bin Mas`ud, katanya :

“Apabila di letakkan mayat di dalam kuburnya didatangkan kepadanay Malaikat dari arah kedua kakinya. Maka kedua kakinyanya pula berkata kepada Malaikat tersebut, tidak ada jalan bagi kamu menyeksa orang itu kerana dia ada membaca surah Al-Mulk. Seterusnya didatangkan pula Malaikat dari arah kepalanya, maka lidah orang itu bercakap kepada Malaikat, tidak ada jalan bagi kamu untuk menyeksanya kerana dia ada membaca menerusi (lidah) ini akan surah Al-Mulk. (Tafsir Hasyiatul Jamal)

Rasulullah s.a.w pernah bersabda: “ Hatiku menghendaki supaya surah(Al-Mulk) ini berada didalam setiap hati orang-orang yang beriman.”

Source:
http://promsj.blogspot.com/2008/10/fadhilat-surah-al-mulk.html

Friday, October 14, 2011

Aura Warna Mengikut Hari

Pagi-pagi bila buka wardrobe je I mesti pening kepala nak pilih baju yang mane nak pakai untuk hari tu. Honestly, I tend to choose black colored clothes as it is the simplest style and can match with any tudung colors... shortcut.hehe. Paling malas I pakai baju hitam tudung putih. Taik cicak! :b


Sape panggil ak!

Tapi kalau dah setiap hari hitam je mestilah bosan. Orang yang memandang pun naik bosan. Macam pergi funeral lak.
Pelangi pun ada tujuh warna.


Banyak lagi warna-warna cantik untuk dipilih. So, jom manfaatkan warna-warna indah ini.

Kalaulah wardrobe I ada beg-beg colourful camni. Wah! Wah! Pilih!

Tahu tak??


Sebenarnya, warna pakaian mempengaruhi mood kita. So for better mood and quality for the day, lets wear clothes with colours according to list below. Tak seluruhnya warna tersebut pun tak pe. Warna tudung je pun boleh la kan.


Isnin
Putih
(Gabungan/ istirehat/ pertahanan)

Selasa
Pink atau Violet
(Kesucian rohani)

Rabu
Biru
(Kasih sayang/ tumpuan)

Khamis
Kuning atau Oren
(Pemikiran/ tenaga)

Jumaat
Hijau
(Keseimbangan/ iman)

Sabtu
Merah
(Keberanian/ tuah/ kemewahan)

Ahad
Hitam
(Keberaninan/ tuah/ kemewahan)


Oooo.... I see.
No need to scratch your head early in the morning thinking which colour to wear for the day.


 I love you because you are colourful. Heee~


So, lets play with colours everyday. ;)


And don't forget. Most importantly, make sure whatever you are wearing, ianya menutup aurat. Ain't that rite.



Ikan Masak Sos

Makan malam semalam I cuba masak ikan masak sos. Pedas-pedas masam rasanya.

Bahan-bahan:

4 ekor ikan kembung

2 ulas bawang putih
3 tbs cili giling
2 tbs sos cili
2 tbs sos tomato
2 tbs sos tiram

1 biji bawang besar (dimayang)
3 biji cili padi (dititik a.k.a ditumbuk sikit a.k.a belah tengah)
1 biji buah tomato (potong 8)
1 helai daun limau purut (untuk bau wangi saja..tak yah pun no problemo)

Garam dan gula
Minyak masak
Air

Cara-cara:

  1. Goreng ikan kembung hingga garing. Asingkan.
  2. Tumis bawang putih.
  3. Masukkan cili giling, sos cili, sos tomato dan sos tiram. Naik minyak, tambahkan air. Masukkan gula dan garam secukup rasa.
  4. Sudah naik bau, masukkan bawang besar, cili padi, buah tomato dan daun limau purut.
  5. Sudah agak pekat boleh leh diangkat dan tuangkan ke atas ikan goreng tadi.
  6. Siap untuk dihidang.
Selamat maju jaya. ;)

Ikan masak sos. Ikan tak kelihatan pulak. hehe.


Ilham daripada internet pun.

Thursday, October 13, 2011

Sweet~

Avoid too much of this



And this



But,
DO have this



Ain't love so sweet!

Wednesday, October 12, 2011

Bersangka baik dengan Allah


Islam ertinya berserah diri. Serahkan segala-galanya pada Dia. Dialah sebaik-baik perancang. Apa yang penting kita tahu apa yang kita nak, kita usaha dan usaha dengan sabar. Danbersangka baik dengan Allah.
Ini tidak semudah kata-kata yang sedang ditulis. Ketika menjalaninya terasa sangat lemah dan tidak berdaya. Kerana itu ia dipanggil ujian. Apabila kecewa kita akan bersedih. Adakah aku sedang berputus asa? Segeralah katakan TIDAK. Kerana rahmat Allah itu luas. Sedangkan kita belum cukup berdoa dan menangis meminta. Pinta dan terus pinta.
Bersabarlah dengan kelemahan itu. Yakinlah dengan apa yang dipinta. Selagi itu sesuatu yang baik. Cubalah untuk yakin Allah sedang mendengarnya dan sedang menguruskannya. Meskipun kita sudah tidak melihat harapannya lagi. Teruslah berharap pada Allah. Cukuplah Allah untukku. Sebaik-baik pembantu dan penolong urusanku.
Source: 

Tuesday, October 11, 2011

Good Life by One Republic

Tiba-tiba suka dengar lagu ni. Good Life by One Republic.




Woke up in London yesterday
Found myself in the city near Piccadilly
Don't really know how I got here
I got some pictures on my phone

New names and numbers that I don't know
Address to places like Abbey Road
Day turns to night, night turns to whatever we want
We're young enough to say

Oh, this has gotta be the good life
This has gotta be the good life
This could really be a good life, good life

I say, "Oh, got this feeling that you can't fight"
Like this city is on fire tonight
This could really be a good life, a good, good life

To my friends in New York, I say hello
My friends in L.A. they don't know
Where I've been for the past few years or so
Paris to China to Colorado

Sometimes there's airplanes I can' t jump out
Sometimes there's bullshit that don't work now
We are God of stories, but please tell me
What there is to complain about?

When you're happy like a fool, let it take you over
When everything is out you gotta take it in

Hopelessly
I feel like there might be something that I'll miss
Hopelessly
I feel like the window closes oh so quick

Hopelessly
I'm taking a mental picture of you now
'Cause hopelessly
The hope is we have so much to feel good about



Monday, October 10, 2011

Majlis Perkahwinan Abang Mokhtar

Sabtu dan Ahad lepas me and my family sibuk menghadirkan diri ke kenduri kahwin sepupu I, Abang Mokhtar. Akad nikah pada hari Sabtu. Alhamdulillah sekali lafaz je. I pergi dengan abang, Ayahchor,, Makchor dan Azfareena (my cousin). Mak, Ayah dan Una tak sempat hadir ke majlis akad nikah tu sebab de masalah dengan kereta, tertangguh pulak perjalanan diorang. So, kami pun bercadang jumpa saja di Bangi. Kemudian, kami pun bertolak ke Bangi, rumah anak Makchor, Abang Lutfi di Seksyen 14. Sampai pun pukul 3, sempat pulak kitorang pergi ke open house dekat rumah Abang Lutfi tu. Dapat la makan spagetti.

Then, kitorang bertolak ke Senawang, Negeri Sembilan. Ni kenduri anak saudara Makchor. Malam plak tu kenduri dye.

Ayah sign dengan penuh bergaya.

 Grand.. siap fireworks bagai. Tema pink and white English style...like Cinderella wedding. Oleh kerana kitorang penat berdiri takde tempat duduk (diconquere oleh orang lebih tua), kitorang pun melepaskan gian berkaraoke bukan satu tapi dua lagu.haha.


Balik ke Puncak Alam, semua sangat la penat. Pastu sempat pulak Makchor duk bagi selendang-selendang cantik yang dia dah tak pakai, sebab dah bersara. Ok..I bertuah dapat several new selendang import lagi tu. Bergaya lah I pergi fakulti lepas ni.hehe.



Ni lah mak I yang tersayang. Nampaknye my dad kat belakang tu tak puas hati tengok kitorang bergambar.hehe. (Ignore van jenazah kat belakang tu ye.hehe.sebab kitorang tunggu pengantin kat depan masjid)

Ahad pagi kitorang bertolak ke Klang, kenduri belah perempuan Abang Mokhtar. Tema merah maroon dan hitam. Kenduri ni pun agak grand. Siap ada band performing. Sangat sedap suara penyanyi dia...nasyid gitu.

Abang Mokhtar (my cousin) dan isteri.

Ayahchor dan Makchor hantar Azfareena ke SBP Kuala Selangor. Mak, Ayah dan Una pun balik ke Ipoh. Apoi pulak balik ke Rawang. And I back to Shah Alam.

Penat-penat pun I, malam tu member I ajak tengok wayang. Jumpa sembang-sembang dengan classmate mase degree dulu, Kucai dan Kong. Dah keje dah diorang sekarang. Kitorang tengok Johnny English. I dah tengok dah ritu dengan Syg..tp still best tengok eventhough second time. Part turun naik kerusi mase meeting tu yang tak leh bla, pecah perut gelak part tu. Haha.

Esok sudah mau beli tiket flight tuk pergi conference di Langkawi bulan depan. Money run like water.

Thursday, October 6, 2011

Karena Ku Sayang Kamu - Dygta



seandainya kau ada disini dengankumungkin ’ku tak sendiri
bayanganmu yg selalu menemaniku
hiasi malam sepiku
kuingin bersama dirimu
reff: kutak akan pernah berpaling darimu
walau kini kau jauh dariku
‘kan slalu kunanti
karena kusayang kamu
hati ini selalu memanggil namamu
dengarlah melatiku
kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada yg lain
adakah rindu di hatimu
seperti rindu yg kurasa
sanggupkah kuterus terlena
tanpamu di sisiku
kukan selalu menantimu


I love this song :)

Wednesday, October 5, 2011

Tiba-tiba Terfikir.

Setiap hari terasa pelbagai perubahan yang berlaku sampai rasa diri ni tak sempat nak mencapai semua yang dikehendaki. Sepuluh perkara yang dirancang, hanya tiga yang terlaksana. Ditambah dengan sikap ragu-ragu dan malas menjadikan diri lebih rugi dan ketinggalan.

Masa berlalu lebih pantas. Atau saya yang  bergerak terlalu lambat?



Selamat berusaha semua!