amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Friday, February 17, 2012

Tupai-tupai

Malam semalam dah takde aktiviti lain ktorang pun decided makan kat luar sebab malas nak masak.hehe. Google-google last-last decided nak makan kat Restoran Tupai-tupai Seksyen 13. Orang kate tempat tu famous. I tak pernah lagi makan kat situ. Mase tgh google smlm kelakar sangat de blog someone tu tak ingat sape entah, terbaca komen orang dia kata.

"Kawan saya terlupa nama restoran tu, dia ajak kami dia kata 'jom makan kat katak-katak'..perhh pengsan".

Haha. Leh pulak restoran nama 'katak-katak', hodoh giler nama.

Kenapa ek nama dia tupai-tupai? Nape tak letak kura-kura ke..kucing-kucing ke...rama-rama ke...eh bukan. rama-rama-rama-rama (plural kan). Ke sebab alamat dia,

Tupai-Tupai Restaurant  Cafe,
Jalan Lompat Tinggi, Seksyen 13,
Shah Alam, 41000 Selangor.

'Lompat Tinggi' mungkin..so diorang letak nama Tupai-Tupai. Entah. My theory je tu.haha.

Orang biasa makan steambot seafood kat sini. Western food pun ade. Goreng-goreng biasa pun ada. Servis dia not bad. Tak yah nak berjalan bayar kat kaunter macam semua kedai-kedai sekarang. Panggil je waiter bayar kat diorang. Yelah, dah kenyang-kenyang nak pi bayar kat kaunter memang satu beban yang sukar nak digambarkan.haha.

Sebelum kuar gi makan sempat la I laksanakan hobi baru I tu. Jahit manik sikit. Senget-senget la tapi. Tersangat la tak reti. Refer gambar google je.haha.


Tadaa~. Simple gilerh. Senget-senget tu masih ada. Haish....

Selamat Hari Minggu semua!

No comments: