amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Tuesday, February 7, 2012

Mama dan Aizat di i-City

Malam semalam ayahchor, makchor dan azfar datang umah. Segannyer I dengan umah sewa nyer. Takpela kan. Umah sewa bese lar.hehe.

Then, kitorang makan char koey teow kat medan. Ayahchor gemar benor char koey teow kt situ. Dah farewell2, sempat plak kitorang singgah i-City. Last week tak sempat nak bawak diorang gi sane. Tiket price rm10 per car.


Mama posing.

Sekarang dah ade banyak ride. Dulu takde pape pun, pokok berlampu je. Sekarang siap ada Ferris Wheel, Merry Go Round, Pirate Ship pun ade. Tapi kitorang ak nek pun sebabnyer berature panjang giler kot. So kalo korang berhasrat nak nek ride-ride tu, datang la before peak hour, kul 8 ke. After kul 9 memang berpusu-pusu orang datang.

Parking sentiasa nak penuh.

I-city ni pada I tempat untuk bergambar je lah. So make sure your phone or camera bateri penuh. Kalo tak nyesal je datang.

Diorang dah pun balik tengah hari tadi. Puas hati dapat bawak diorang jalan-jalan.

Esok kena wat eksperimen lagi.huuu.

9 comments:

budak penjara said...

ape yg best kt i-cty selain cahaya?hehe

Mohd Izzar said...

amboi, bergambar sakan...

Cik Sibuk said...

saya rumah shah alam pon lom sampai lagi i-city ni..takat nengok dari jauh otw dari shah alam gi klang aje..best eh tpt ni? nnti nak try singgah la 1 hari nanti..

WuMing said...

Syoknyer...

Salwa said...

budak penjara: cahaya je la yang best kat i-City.haha.

Mohd Izzar: Mesti..dah tak tau nak wat pe kat sane.

Cik Sibuk: Tuk pengalaman first time agak menarik lar.for experience.hehe.

WuMing: Mesti la syok. Sebab family ade.hehe.

Kalamhati said...

teringin nak pegi sekali lg..nk ke tempat yg ada salji tu..hehe

WuMing said...

Lain kali ajak WuMing teman lah... He..he..he....

[sutera kasih] said...

teringin nk pegi i-city huhu

Salwa said...

Kalamhati: I tak pernah lagi masuk tempat ade salji tu...sebab mahal.hehe.

WuMing: Hehe. Tu pun kalo pergi lagi sekali.

sutera kasih: tak jauh pun nak gi sini..betul-betul dekat dengan UiTM Shah Alam. :)