amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Sunday, July 24, 2011

Saya Jumpa Dr Gigi 2

I had my first appoinment with the dentist. Finally I've decided nak wat braces kat klinik tu.

For those interested, nama klinik ni Klinik Pergigian Siti Fauzian terletak di Seksyen 7, sebaris ngan Jakel, betul-betul atas restoran Old Town.

Klinik ni baru bukak, cantik sangat klinik ni. Dr Siti tu rupa-rupanya muda and cute plak tu (sangat cute ok, ingatkan nurse tadi, rupe2nye bos klinik tu). Yang wat braces ni dr pakar..Dr Mariani (tak silap saya la..gabra sangat waktu tu.hehe), dye memang specialist braces..convincing!

Appoinment this morning, dr cek je dulu gigi. I kena cabut 4 gigi!..huhu...(dr terpaksa cabut gak sebab gigi I banyak sangat and gigi tu pun gigi tampal, tunggu nak let go je gigi tu). Rongak la gigi I............

So, appoinment today costed RM70....cost depends on  condition gigi.

Next Monday I kena wat x-ray gigi kat klinik UiTM. Costnye around RM140.

Ramai kawan-kawan I tengah pakai braces skarang. Diorang cakap first-first wat braces tu sakit tahap naga! Berpantang makan seminggu....lagi kurus la i pasni..underweight!
Nak wat cane... Beauty is Pain!


Sempat shopping beli present tuk belated birthday member kitorg BiTtEr SwEet. 

Hasil seni yang gah!


Gigi ni dah macam boleh bayar down payment kereta!

9 comments:

Anonymous said...

awal yang baik

missp0tpet said...

dkt klinik uitm xde ke untuk ortodonthik..??
awk psg braces kt gov or swasta..??
brape ea harge die..??

haz said...

yg RM70 tu byr tuk ape ek? consultation ke? brape total cost buat braces kt sane? hee

Salwa said...

misspotpet: tak perasan ade komen.hehe.klinik uitm ade juga, jauh lebih murah. Tapi kena queue agak lama.

Salwa said...

haz: RM70 tu untuk consultation dan acuan gigi.(dia buat acuan gigi untuk braces nanti). Total cost waktu saya tu RM4800. Tapi sekarang dah naik saya tak pasti brape, sebab sekarang tak perlu cabut gigi, braces lebih mahal.

haz said...

ooh. tula. skrg mesti 5k+. seyesly xyh cbut gigi dah? btw mse deposit byr ikut kte or dia fixed kn byr 1.5k or lain2? sorry byk tnye. hehe

Salwa said...

No prob. maybe 5 something. Tengok condition gigi juga. Tapi teknologi sekarang mostly tak yah cabut. Tempat saya diorg fix 1.5k. Tempat lain saya tak pasti. Min payment monthly rm200 (depends klinik tu).

haz said...

ooh. okay. tqvm! <3

nero said...

cool review. boleh try klinik ni pasni. nampak murah n professional