amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Sunday, November 25, 2012

The Trick Art Museum i-City - singgah sebentar

Semalam kami satu rumah bergembira.hehe. Kami pergi i-City. Satu tempat je kami tuju. The Trick Art Museum. Museum ni ada gambar-gambar yang nampak macam terkeluar dari gambar. Macam 3D la. Apa lagi, sakan bergambar la kami. Mula-mula masuk semua blur tak tahu nak posing macam mana. Lama-lama siap berebut lagi suruh ambilkan gambar. Bayaran masuk RM5 je. Tak mahal pun. Kedudukan museum  ni dekat kawasan Kid'z World di bangunan tempat letak kereta bertingkat i-City.

Hari minggu memang sangat ramai orang, nak masuk kereta oun beratur jam. Jadi, nak elak sesak dan bayaran parking yang sangat mahal tu, kami parking kat luar je. Biasanya kami park kat kedai durian kat pintu belakang i-City. Jalan kaki sikit apa salahnyer kan. Ni beberapa gambar kami. Beberapa ey, sebenarnya kami ambil gambar sangat banyak. Hehehe.

Satu benda je I nak komen pasal i-City ni. Diorang sepatutnya sediakan tempat duduk lebih untuk orang berehat. Yelah. Kebanyakan yang datang berkunjung adalah keluarga dan orang tua. Kesian I tengok pak cik-pak cik dan mak cik - makcik terpaksa duduk tepi jalan sebab berehat penat berjalan. They really should provide more seats for visitors to rest. Youngsters wouldn't mind. But it is not really good to see old folks sitting at the road side. Poor them. Keselesaan customer pun kena jaga juga kan.

Kite tak mampu berperang nyawa untuk Gaza di sana. Tapi kita mampu melakukannya dengan cara berlainan. Boikot produk yang menyumbang kepada saham Israel. We could make a difference. Nampak mudah dan kelakar untuk sesetengah orang. Tabahkan hati. Perjuangkan ia. Banyak alternatif lain. Boikot barangan yang ada share dengan Israel! Boikot demi saudara kita di sana.

2 comments:

Anonymous said...

Thank you a lot for sharing this with all of us you really understand what you're speaking about! Bookmarked. Please additionally consult with my website =). We will have a hyperlink exchange agreement between us
Have a look at my homepage ; topografĂ­a

Anonymous said...

I love what you guys are up too. This sort of clever work and coverage!
Keep up the great works guys I've added you guys to my personal blogroll.
Stop by my web blog ; bacalao