amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Saturday, October 1, 2011

Bertarung di Padini Warehouse Clearance

Pehhh
Hari ni hari shopping yang paling penat dalam sejarah hidup I. Telah sedia maklum (tak sangke ramai yang tahu), hari ni Padini de clearance sale, all items RM5 only beb. Dari minggu lepas I dah rancang nak gi. Takde kete pun I sanggup plan nak pinjam moto Kak Pija (semangat melampau). I gi ngan Emi dan Sharil (Emi's boyfren).

Kami pergi pun takde la lewat sangat. Kul 9 jugak, tu pun dah ramai giler orang. Sampai-sampai kena parking sangat lah jauh. Rasa macam merentas desa lak. Nasib bek I pakai selipar tandas je. Yang pakai heels tu mesti dugaan lebih.

Sampai je kitorang kena tunggu depan gate. Dah macam nak merusuh je sume orang.

Panas plak tu. Macam pesalah lak tutup muke. 

Semua kena tunggu depan gate.

Dah berjaya bolos diri masuk, memang patut beli baju, tak kesah lah baju ape pun.  Kitorang men amek je.
Dapat gak beli beg lebih, leh bagi kat adik. Tapi tak dapat nak beli kemeja lebih. Sempat beli satu je tuk syg. Tak jumpe saiz. Nasib baik dapat. Tu pun tak tau la cantik ke tak. hehe. Tak reti pilih baju kemeja lagi la. Ingat nak beli warne gelap sikit, tapi pe kan daye, takde plak.

 Ni 'beratur' ke cashier.

Bukan main lagi 'beratur' nak bayar cashier. I ni low blood pressure. Takleh diri lama tengah-tengah panas. Masa beratur I siap duduk lagi sebab rasa macam nak pitam dah waktu tu.
Penat tapi worhtful la gak. Dapat beli blouse, kemeja, beg. RM55 for 11 items. Berbaloi-baloi bertarung.

Murah-murah pun kena la beli ikut bajet. Terlebih kang naye diri sendiri nanti.

9 comments:

anismelon said...

ade bace kat status fb kawan..nak jugak..kat epo tak d ke..huuuu

Salwa said...

anismelon: takde kat tempat lain la yang. Sini pun tengok semalam stok dah nak habis.

Kathy Tuah said...

jeles sbb sy kat kuching T_T

Salwa said...

Kathy Tuah: tunggu padini kat kuching plak clearance store.tapi xtau la bile.hehe.

eva said...

seriously? one item rm 5?? mak oiii.. giler murahhh.. jeles muchh.. haha..

Salwa said...

yap.rm5 for all padini items.tu yg bratus orang sanggup datang.pling bbaloi beli kmeja n tie la.harge asal 100.tp cepat je habis.huhu.

Hizami Rahim said...

biar betik ? ramai gile!

wahida said...

murah giler!! sumpah aku jeles!!

kenapa aku tak tau haa????

Salwa said...

Hizami Rahim: Yap.kitorang pun tak expect seramai tu.nak balik pun jam.

wahida: diorang hebohkan kat facebook je.