amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Thursday, September 22, 2011

Saya Jumpa Dr Gigi 7

This is my second appointment to change the braces. First time letak gambar gigi sendiri dalam blog..rasa malu pun ade.haha. Bulan lepas I pilih warna pink.

Kali ni ingatkan nak teruskan pink..tapi Dr nak letak besi sebagai ganti getah warna tu. So takde warna kali ni. Bosan~~

Sebab Dr  maybe next week dah start cuti bersalin. So my next appoinment would be in next 2 months. This time braces ni lebih ketat...sangat ketat. Hari pertama dan kedua rasa agak sengal gigi ni sebab Dr dah ketatkan besi tu. But still, Alhamdulillah..I boleh je makan macam biasa cuma slow sikit bila takat makan benda keras. That's why sekarang ni I prefer ambil makanan amount sikit, bukan sebab diet (ramai kawan I cakap I makan sebab nak diet..huhu), tapi sebab I makan slow..lagipun bila makan slow ni honestly memang cepat kenyang. I tak tipu.

Sejak pakai braces ni rasa nak senyum je selalu. :D

7 comments:

Mya said...

sakit x pakai braces?

Salwa said...

sakit mase mula2 pakai..lame2 xsakit sgt dah.hehe.tapi kalo nk pkai kne determine btul2.kne determine btul2.

WuMing said...

Boleh try... mana tau boleh kurang berat badan

Salwa said...

Hehe.berat badan memang turun bile pakai braces. mase first pakai dulu I tak makan nasi nak dekat seminggu.haha.

Salwa said...

Hehe.berat badan memang turun bile pakai braces. mase first pakai dulu I tak makan nasi nak dekat seminggu.haha.

Dhiya Fariza said...

nak pakai juga tapi takut. i love this song in ur blog :)

Salwa said...

Thanks Dhiya ;)