amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Saturday, September 24, 2011

Lab Saya

Inilah suasana lab I bila meeting.

Supervisor kami, Dr Muhd Zu Azhan Yahya bagi talk tentang How to Write A Paper (agaknyer dia bagi talk ni sebab kitorang punya la liat nak siapkan satu paper pun)

Yap, lab kami sangat bersepah. However, don't judge a book by its cover. Ahli-ahli lab ni sumenye mantap-mantap tau. PHD students ramai...master students berbelas. Mana taknye bersepah lab.

Saf belakang menjadi tumpuan.

Sem ni lab kami ada 3 lagi ahli baru: Fadhilah, Ku-Z, dan Fairuz. Diorang ni junior. Ku-Z sambung PHD. Hebat-hebat junior I ni.

Yang berani duduk depan of course mostly yang seniors and PHD students. I masa awal-awal sem suke la duk depan. Tapi dah nak habis sem ni mula la seboleh-boleh nak duk belakang..kalo boleh nak duk belakang instruments lagi. hihi.

Lepas meeting tu seperti biasa semua orang bersemangat lebih-lebihan. Maklumlah baru disuntik semangat untuk teruskan research masing-masing...bukan senang tau nak dapatkan dorongan camni. Tambah-tambah lagi bila masa research kita bertemu di jalan buntu. Rasa nak putus asa pun ada. Tapi, Alhamdulillah dorongan dan sokongan keluarga, senior, supervisors, kawan-kawan membuatkan I rasa nothing imposible when we work hard and most importantly always ask guidance from Allah SWT.

Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. InsyaAllah.

4 comments:

aizadalias said...

duduk belakan tu best =D

Mizz ErMa said...

sume nampak bersemangat taem dgr taklimat..hehehe

Mohd Izzar said...

wahhhh....gud luck cik salwa...hehe

Salwa said...

aizadalias: hot seat tu.haha.
Mizz ErMa: Tu pentingnye meeting every month although liat gak nak hadir.hehe.
Mohd Izzar: thanks ;)