amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Monday, January 28, 2013

Singgah Cameron ke Temerloh.

Kawan saya Nur Shazlinda selamat melangsungkan perkahwinan beliau ahad lalu.


Tahniah Linda. Kami dari Shah Alam beramai-ramai 3 kereta bergerak dari Shah Alam ke Temerloh. Tapi oleh kerana saya di Ipoh waktu tu, diorang ambik saya di Simpang Pulai. Nak ke Cameron kena exit Simpang Pulai. Tu la plan sampingan. Kami berjalan di Cameron. Tidur sana satu malam je. Dah lama kami satu lab tak bercuti ramai-ramai camtu. Diorang tempah apartment pun last minute. Banyak apartment dah penuh sebabkan sekarang musim cuti. Alhamdulillah apartment yang kami duduk ni sangat best. Besar, kemas dan kedudukan yang agak hampir dengan bandar. Pemandangan luar pun cantik. Nama apartment ini ialah Apartment Puncak Ara Bella. Betul-betul atas puncak. Sejuk ok. RM420 satu malam. Agak mahal,mungkin sebab waktu cuti. Tapi puas hati. Bilik 3, bilik air dua. Kelengkapan lengkap. Macam rumah sendiri plak.

Makan ais krim strawberry dengan Kak Linda

Mira, Emi dan Fairuz.

Oleh kerana sekarang musim cuti, orang sangat ramai. Jalan jem. Pasar malam Sabtu di bandar dia pun ramai orang. Of course la naik Cameron beli strawberi, cuba strawberi coklat, makan ubi madu rebus yang manis, jagung rebus gred A yang manis dan rangup. Sedap plak jagung Wan rebus. Esoknya,sebelum bertolak ke Temerloh, tak sah kalau tak singgah ladang teh. Singgah la amik gambar sikit-sikit. Wafi la jadi juru kamera ter'paksa' kami. Hehe.

Sampai kenduri Linda ade juga rezeki makan tempoyak ikan patin. Kesian Sharil dan kawan dia tak sampai Temerloh sebab motor Zun tetibe takleh start. Fariz, Zaza dan Emi tolong diorang sebabkan rumah Zaza berdekatan je. Boleh pulak tertinggal hanset domo dalam beg tangan Emi. Hopefully diorang balik.secepat mungkin. Kami pulak terus balik ke Shah Alam. Esok cuti lagi yeay!

Si comel balik kampung minggu ni. Una pun dah balik. Habis semester. Next sem dia start praktikal di Langkawi. Excited betul dia nak keje kat pulau pelancongan tu. Aizat minggu depan de exam. Saya balik hari tu ayah excited bawa makan di Mydin. Dapat makan vaddei ngan rojak pasembor.nyummay~






2 comments:

adza irdawati said...

selamat pengantin br utk beliau ya ;)

Ibu Lala said...

hye salam ziarah. jom singgah blog akak pulak..