amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Friday, January 13, 2012

Rezeki-rezeki

Minggu ni bertuah sangat. Nak dekat tiap hari I dapat lunch free. Ade member belanjer la, jamuan kat fakulti la. Rezeki-rezeki. Duit biasiswa pun tak masuk lagi, dah lewat 3 minggu kot. Tak tau la ape masalah nyer. Next week baru tau.

Lagipun minggu ni I kejap lunch kejap tak pun. Sibuk nak siapkan paper nak hantar kat supervisor ahad ni.

Frankly, I sengaja nak sibukkan diri. Bila masa lapang diisi dengan kesibukan yang bermanfaat, kuranglah masa untuk kita merasa sunyi serta kuranglah termenung yang membawa kepada kemurungan dan kesedihan.
Itulah salah satu tips yang I baca dari buku 'La Tahzan' yang Kak Am sarankan kami baca. Buku tu husband kesayangan dia hadiahkan kat dia. Sweet sangat!

Minggu ni jugak I ambil voucher RM200 yang tengah hot sekarang ni. I still tak guna voucher tu. Nak kena manfaatkan betul-betul. Kalau tak rugi je. Buku untuk bidang saya ni agak limited, boleh dikatakan unavailable kat bookstores, so I decided to purchase motivational books instead. Kalau nak tunggu beli guna duit sendiri memang tak terbeli la.hehe. Tapi dengar-dengar cite kedai-kedai buku start naikkan harga, yeke! Tak patut...tak patut. So I rase better I tunggu bulan depan, bulan ni mesti kedai sedang hangat dikunjungi students. Harga akan stabil bulan depan mungkin..my theory.


Apabila kita berusaha dengan niat demi Allah SWT, insyaAllah rezeki turun di mana-mana dengan cara yang tidak kita sangka.

2 comments:

Kalamhati said...

Betul tu rezeki Allah ada di mana2..dan dalam apa jua bentuk..jika niat dan hati kita sentiasa bersih dan suci

Cik Sibuk said...

salam,

saya pun frust bila harga buku makin mahal. sebab saya lagi prefer baca buku yang boleh di-pegang, tak suka e-books ni semua.