amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Saturday, March 17, 2012

Hot Air Balloon Festival Putrajaya 2012

Sekarang kan tengah berlangsung festival belon udara panas di Putrajaya. Sape-sape yang belum pergi..don't worry esok masih ada..last day.hehe. Adalah perkara bijak kalau nak pergi ke festival ni, pergilah awal pagi...bagi mengelakkan kulit anda yang cantik-cantik tu burn.


Who's the photographer?? Mr Jamal. Dia la yang sanggup melayan kami bergambar. Tahun lepas pun dia yang temankan kitorang. Kiranya festival ni dah jadi annual event kami.hehe. Tahun depan pula bagaimana ya.

And.. I would like to confess something. Masa tengah-tengah usha gelang dan rantai kat satu booth ni, tetibe I tersangat la tertawan hati dengan satu gelang ni, bentuk bunga, pinkish, goldish colour..sangat menepati citarasa I. Siap puji-puji depan sales girl tu. Tapi, huhu..a very tragci thing happened... I baru je letak sekejap nak usha gelang lain pulak, tetibe Ada laju je tangan dia ambik dan bayar terus gelang tu sebab kebetulan kena dengan taste dye gak..huhu. Of course la I agak terkilan dia wat camtu, I siap tanya "Ada nak beli?? Aku pilih la. Aku nak.." Tapi dia degil gak, nak jugak beli. Sedih, terkilan, marah, sume ada waktu tu. isk...isk...isk... (T-T) How can she take something that I want most. Tetibe I rasa macam budak 6 tahun kena curik ais krim. Nak je nangis ngadu kat mak..tapi takde la wat camtu.hehe. Memang dah lama tak berperasaan camtu. Memang la geram coz she didn't consider my feeling at all, however, lets look at the bright side ok, the good thing is I tak kehilangan RM15 for a bracelet. Lagipun mungkin la itu rezeki dia. So, be cool beb. It's just a bracelet.da~hehe. So moral of the story, when you like something, take that limited opportunity to own that thing, or else, it would be taken by other people.OK! (^^,)

Gambar Mr Jamal ada la sikit saja sebab kitorang sibuk suruh dia yang ambik gambar...cian dye tau.hehe.

Penat sepenat-penatnya (amboih bahasa kau)...we had a great time together. Sampai rumah semua terbungkang tidur.


Balik dari festival ni tetibe sakit perut. Makanan apakah yang meracuni my tummy.huhu. I need pil mujarab Chek Ket Teck Aun...

8 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

all the photos are so chantekkk!:) love.........

Hanamiko Sakura said...

semalam hana pergi...

uhhh... sungguh memenatkan...

Salwa said...

Penat kan..dengan suhu sekeliling yang tinggi.hehe.

Salwa said...

fifie:hehe. Tu la motif utama gi festival tu. Take a lot of pictures :D

Pida said...

Saya pergi hari terakhir, dah tak banyak belon.

Salwa said...

Pida:Hari first mesti banyak kan.. I pun pergi dah tinggal sikit.huhu.

LubLy said...

x bekesempatan nak ke sini

Salwa said...

Lubly: Try next year..Ade lagi mungkin :)