amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Saturday, October 16, 2010

Weekend yang tak sihat...huhu..

I felt a bit sick today...sejak balik kampung ni, sore throat, stomach ache. urgh~ climate change syndrome i guess. Sepanjang minggu ni pun cuaca agak panas. Temperature badan naik sikit. Rasanyer la. Kat rumah ni xde thermometer. hehe. So, I just stay at home watching Hindustan movie (yang saya jarang nak tengok...tapi cerita minggu ni sedap plak...sebab sindrom ni kot). Nak makan pun takde perasaan. Nak taip post ni pun pening-pening. Got no idea what to write. So, I'm writing nonsense.huhu. Ingar nak cerita pasal senior bagi tips dan nasihat sebagai seorang pelajar master. Dia berceramah panjang semalam. Tapi panjang sangat plak cerita nyer kang. Mood bagi tips tengah takde. Maybe next time. I'll write the tips for the next post. Petang ni kita tengok  movie je la ye. Sementara mengunggu entertainment lain. (mood ingin membuang masa).



Tengah sore throat ni nyanyi lagu Ramli Sarip pun best gak.haha.

6 comments:

Robot | Sakti said...

jangan lupa makan ubat
rehat cukup cukup

jangan maen hujan.
hehehe

:)

Jane Kaylor said...

sore throat is not a lot of fun its just uncomfortable and difficult to swallow.

usually, i would take the Nim Jiom Cough Syrup (www.geocities.jp/ninjiom_hong_kong/index_e.htm ) which has a thick consistency formulation. it coats the throat and includes herbs that are particularly good for that application.

i hope it works on you as well.

darkbatman said...

aie pun xsht. skt tekak n xde sore langsung dh hr ne..aaaa..sadisnya

zai said...

@roboot | sakti hehe.time kaceh advice.

zai said...

@jane kaylor i usually prefer to let it heal naturally...btw thank u so much for d advice. ;)

zai said...

@darkbatman tu la...kawan2 saya pn ramai yang sakit tekak batuk2.huhu.