Spageti Bolognese a.k.a Sos Daging. Saya masak spageti ni beberapa minggu yang lepas. Measurement ingredients saya tak berapa ingat sebab saya pun main masukkan ikut rasa. So, bahan-bahan dia boleh la saya ingat. Hasilkan sangat sedap!
Bahan-bahan:1 paket spageti10 biji buah tomato (dicincang)1 paket daging cincang ~500gm5 sudu besar sos tomato1 sudu besar sos cili2 biji bawang besar (ditumbuk)1 biji bawang putih (ditumbuk)1 tin cendawan butang3/4 mentega ~150gmgaram
Cara-cara:1. Rebus spagetti dalam air. Masukkan 1 sudu minyak dalam air tersebut (mengelakkan spageti daripada melekat antara satu sama lain).2. Masukkan mentega. Tumis bawang-bawang. Campurkan semua sos, tomato, cendawan butang, daging cincang. Kacau hingga sebati.Biarkan masak sampai naik minyak. Tambah air jika perlu. Letak garam.3. Toskan spageti yang dah lembut direbus. Makan dengan sos tersebut.
Nyam....nyam...
This is the spaghetti I've cooked. Goodluck!
2 comments:
saye pun masak spageti camni gak!
same ah..
rase dia sedap kan!
ha'ah.sedap kn.wat sos sendiri.selalunyer beli prego jer.
Post a Comment