amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Thursday, July 11, 2013

Takleh Tengok Orang Senang

Akhirnya! Rumah dah ada peti ais. Balik terawikh dengan telekung bagai terus pergi rumah En Asri minta peti ais. Rupa-rupanya dia lambat hantar sebab basuh peti ais tu...awat tak habaq awai-awai. So dah boleh dah beli barang mentah untuk berbuka dan bersahur nanti. Yeay! Nasib baik kakak-kakak kat rumah semua rajin memasak. Saya goyang kaki. Haha. Tak lah. Kena la masak gak. Cuma takde la sesedap masakan depa tu. Huhuhuu.

Pasal rumah member yang kena curi masuk tu, semalam datang lagi lelaki yang diorang suspek tu. Dia berlakon konon-konon tengah racun rumput kawasan rumah diorang. Racun pe benda pagi-pagi buta. Obvious sangat mencurigakan. Repot polis pun dah dibuat. Polis datang ambil gambar kawasan rumah. Untuk repot je la kot. Tangkaplah orang tu wahai Incik polis. Tapi kitorang curiga, rasa macam tujuan orang tu bukan sahaja mencuri, tapi nak mensabotaj En Asri. Dia macam nak takut-takutkan kitorang yang menyewa dengan dia. Ish..ish..ish..mungkin orang tu kena rasuah untuk menjatuhkan orang lain. Itu lah yang kami rasa. Manusia ni, susah sangat nak tengok orang senang. Sanggup menjatuhkan orang lain. Itu la yang kami rasa. Betul ke tak wallahualam.

Student-student ni macam-macam ragam. Penat macam mana pun ajar diorang, bersengkang mata  prepare notes, lari sana-sini print assignment, bila je dapat tengok diorang jawab soalan dengan betul, hilang semua kepenatan tu. Miss harap semua berjaya, walaupun miss tak dapat hingat nama sorang-sorang, miss ingat muka korang-korang tu. Tak hantar assignment, siap la kalo jumpe kat mana-mana! Hahaha.

Rumah takde TV. Duduk bawah tempurung larr.

No comments: