amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Tuesday, May 21, 2013

Masuk Bengkel Kali Ke-3

Dah macam aktiviti mingguan pulak. Ni kali ke-3 BEGEH saya masuk bengkel. Kipas jem lagi sekali. Kali ni nasib baik tak masuk federal highway lagi. Nak keluar traffic light kawasan rumah pun temperature dah naik paling tinggi. Sementara tunggu cool down balik, lepak kat rumah buat bunga kertas banyak-banyak. Hasilnya,


Tadaaa!




Taman bunga di atas katil. Wih~wih~

2 jam kemudian. Call Makwe tanya pendapat, dia kata try isi air. Apoi pun kata try isi air. Takut bocor. Tengah-tengah isi air, datang sorang abang ni dari mane entah. Dia cek-cek kan, katanya mungkin water pump tak berfungsi, sebab air radiator tak kering pun. Dapat la nombor kedai kereta kakak ipar dia di Seksyen 24. Oleh kerana seksyen 24 agak jauh, Emi dan Ada temankan saya hantar kat bengkel yang biasa pergi tu. Sekurang-kurangnya pak cik tu dah tahu kisah kereta saya ni. Tapi esok baru boleh ambil. Cuti 2 hari. Yeay!

UPTA hari ni nasib baik budak present je. Tak yah buat eksperimen. Alhamdulillah. :D

No comments: