amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Sunday, July 15, 2012

Edmodo

I baru kenal satu aplikasi ni dari blog comel honey mama yang telah pun digunakan oleh guru-guru untuk pendidikan menggunakan internet. Tapi para pelajar kena la ada akses internet di rumah, kalau tak kesian pulak diorang kena pergi cyber cafe setiap hari nak tengok assignment cikgu. Tapi, memang tak dapat nak dinafikan pentingnya komputer dan internet zaman sekarang ni.


Aplikasi ini ala-ala facebook, tapi versi pendidikan, di mana guru boleh berkomunikasi dengan pelajar-pelajar dan menghantar assignments melalui internet saja. Sooooo fast.


Sekolah pun dah guna aplikasi internet macam ni kan. Maju-maju. Tapi tak semua sekolah mampu menggunakannya kan. Setiap orang ada cara tersendiri untuk maju. Saya sangat kagum. :D

Semua orang maju ke hadapan ok walau dengan apa cara sekalipun, as long as dengan niat demi Allah SWT.

2 comments:

Misz Mieza said...

Wah! Zaman dah semakin maju.. Teknologi dah semakin canggih.. Ish2! Zaman2 MM dulu mana ada benda2 ni sume.. Untung budak2 zaman sekarang ni ye..

Salwa said...

Tu lar. I pun kat U baru ade benda camni.hehe.