amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Monday, February 21, 2011

Yes! Yes! but... No!!!

Yes! Berjaya gak wat IS hari ni. Start wat dalam kul 12.30...totally siap dalam kul 4. So, totally IS took around 3 hours to finish. That means kalo gi lab pun nak dekat tengah hari, maknanya satu sampel je la sempat wat IS. 


Besides that, Yes! Sempat masukkan sampel dalam vacuum oven...selepas bertangguh hampir 3 minggu. Lusa baru keluarkan and get ready tuk IS next week and send the samples for FTIR. Tapi, ingatkan sempat la hari ni nak wat sikit-sikit analisis FTIR yang dah tertangguh nearly 3 weeks already. Danger...danger... Takut supervisor mintak nanti...tak tau nak bagi result ape. Haha. 


Banyak betul kerja tertangguh. Ni semua gara-gara leka dan malas nak wat. Padahal bukannya sibuk sangat bulan ni. Cuti raya cina seminggu automatic jadi 2 minngu...mane tak banyak kerja tertangguh. Nampaknya esok je la sempat analisis, sementara duduk jaga lab tu, I'll analyse FTIR. InsyaAllah sempat siap esok. Lusa, leh jumpa Dr dengan muka confident giler. 


Lagi satu, Yes! Sempat submit form kelim yuran selepas tangguh 3 minggu. Lambat-lambat nanti tak dapat plak, menyesal di kemudian hari. Tak mau....tak mau...


However, No!!! Gigi ni tetiba rasa cam nak tumbuh gigi baru tapi di tempat yang tak sepatutnya. Argh!! habis lah....kena jumpa doktor gigi nampaknyer....saya sangat tak suka jumpa dr gigi....huhuhu. ;( tak suka!tak suka! tapi nak wat cane....satu hari nanti kena jumpa gak. I am a dental phobics. ;(((



Ade ke petua hilangkan fobia doktor gigi????

2 comments:

Zulfahmi Abidin said...

kenape aku tak paham eak.knape ko tulis YEs! tuh bnyak kali??

zaidatul salwa said...

hehe.saje...tu menunjukkan kerja2 yg dah lame tertangguh..akhirnya siap gak.hehe.