amanpalestin

Dijemput Klik Andai Berkenan ;)

Tuesday, December 27, 2011

Aizat Patah Jari

Cuti Krismas lepas my family spent holiday kat hospital. Aizat masuk hospital sebab patah jari. Dia accident masa praktis bawa motor kat rumah. Accident langgar pagar rumah. Hihi. Tak sangke sampai boleh patah tangan. Aizat... Aizat...

Aizat masuk hospital KPJ Ipoh Specialist Centre.

Sampai masuk hospital Aizat belajar naik moto nyer pasal.

Mak dan Aizat.

Tangan Aizat before operate.

Skru-skru yang bakal kekal dalam tangan Aizat.

Sekarang dia tengah recovery kat rumah. Satu malam je dia kat hospital. Next week sepatutnya dia kena gi PLKN. Tapi keadaan tangna dah macam tu maybe dia akan mintak excuse. Tak tahu la dapat ke tak excuse tu. Baru ingat leh lar Aizat de chance kurus kalau masuk PLKN. Leh plak accident tetibe. Malang tidak berbau.

Tahun baru dah nak dekat. Sekolah dah nak bukak. Semua dengan azam baru.

Friday, December 16, 2011

Ayam Sos Thai

Masakan ni rasa ala-ala masak sos cuma lebih pedas (sebab ada cili padi) dan lebih rasa thai food (sebab ada daun limau purut)

Bahan-bahan:

7 ketul ayam (lumur dengan kunyit dan garam, gorengkan)
8 biji cili padi*
2 ulas bawang putih* (tumbuk bahan *)
1 biji bawang besar (dimayang)
1 helai daun limau purut (ada orang guna daun kunyit yang dihiris halus)
1/2 cawan sos cili
Sedikit Air
Minyak masak
Garam
Gula

Cara-cara:

  1. Tumis bahan yang telah ditumbuk. Masukkan sos cili. Biar sampai naik minyak.
  2. Masukkan air, bawang besar dan daun limau purut.
  3. Masukkan ayam, garam dan gula.
  4. Biar agak kering. Tutup api. Sedia untuk dihidang.

Sumber: Google.

Wednesday, December 7, 2011

Sedang mencuba

Hari ni I cuba buat sampel baru. Hopefully esok dah boleh campur dan cast. Ada rezeki sekiranya dapat nilai yang mencukupi, dapat lah I teruskan dengan senang hati. Walau apa pun, keputusannya akan dapat paling awal pun minggu depan. I'm trying my best to reduce the time consumed.

Jumaat pagi ni dah nak bertolak ke Singapura. Nasib baik 3 hari 2 malam je. Dah tersangat banyak cuti I ambik. Apa pun I puas hati dan bersyukur kerana mendapat peluang yang tak semua orang dapat.

Banyak dugaan dalam hidup ni. Resepi kejayaan dan ketenangan hati ialah sabar. InsyaAllah dengan bersabar, tiada pihak yang akan bersedih.



Happy always. :)

Tuesday, December 6, 2011

Confidence

Jujur sejujur jujurnya. I need boost of confidence to start balik research saya. (*_*)


La~la~la~ Redah saja.